Pošaljite upit
Brzi kontakt

info@servisiraj.hr

Nazovite nas

+385 91 5700 874

Ispunite obrazac u nastavku kako bi dobili brzi odgovor.

  Odaberite uslugu:


  (Pravila privatnosti)

  Servis monitora

  LCD (liquid crystal display) monitori su, već duži niz godina, uobičajeni dio računalne opreme, kako za poslovne, tako i za kućne korisnike. Pad cijena LCD monitora, učinio ih je dostupnim svakom kupcu. Zbog svojih prednosti u odnosu na klasični CRT monitor, koji je već “izumro” u našim krajevima, ova vrsta monitora je postala dominantna.

  Izvodimo sve popravke svih vrsta LCD TFT monitora. Raspolažemo velikim brojem rezervnih dijelova koji su najčešće korišteni na mainstream modelima, a sve dijelove koje nemamo u stanju u mogućnosti smo nabaviti ukoliko cijena popravka monitora ne prelazi prag isplativosti.

   

  Česti kvarovi i cijene popravka

  Očekivani radni vijek CCF lampi LCD monitora je u prosjeku 50.000 radnih sati. Na žalost, rijetko koji monitor “odradi” nominalan broj radnih sati bez kvarenja. Najčešći kvarovi kod LCD monitora sa fluo pozadinskim osvetljenjem su kvar na impulsnom napajanju, na inverter ploči (sklop koji napaja fluorescentne cijevi visokim naponom), na elektronici lcd panela (ovakvi kvarovi zahtjevaju zamenu cijelog panela), kao i neispravnost najčešće samo jedne od četiri lampe za pozadinsko osvetljenje. Kod LCD monitora sa LED osvetljenjem, česti kvarovi su na impulsnom napajanju.

  Dobra vijest je ta da su LCD monitori u najvećem broju slučajeva popravljivi, a popravci nisu skupi. Cijena servisa LCD monitora je najčešće oko 160,00 kn (bez PDV-a), a rijetko koštaju više od toga (u slučaju da treba promeniti lampe ili naručiti specifične dijelove poput transformatora invertera).

  Ukoliko se na Vašem monitoru javljaju problemi (monitor se ne može uključiti iz prvog pokušaja ili se gasi usred rada) nemojte takav monitor koristiti, jer postoji mogućnost pojave težeg kvara. Kontaktirajte nas, te ćemo nastojati vaš monitor popraviti istog dana, ili ćemo vam ponuditi zamjenski monitor dok je vaš na popravku (ukoliko u tom trenutku raspolažemo slobodnim zamjenskim monitorom).

  Odgovara li ova usluga vašim potrebama?

  Ispunite obrazac u nastavku kako bi dobili brzi odgovor.

   Odaberite uslugu:


   (Pravila privatnosti)