Pošaljite upit
Brzi kontakt

info@servisiraj.hr

Nazovite nas

+385 91 5700 874

Ispunite obrazac u nastavku kako bi dobili brzi odgovor.

  Odaberite uslugu:


  (Pravila privatnosti)

  Servis printera

  Sa dugogodišnjim iskustvom servisiramo sve vrste pisača (laserski, multifukcijski, tinti, matrični, POS uređaji, telefaks uređaji…), a neki od proizvođača čije uređaje servisiramo su:
  hp  oki  brother  kyocera  samsung  lexmark  canon  konica  epson

  Printeri su elektronski uređaji koji zahtjevaju redovne (preventivne) servise poslije određenog broja ispisanih kopija. Preventivnim servisima se pravovremeno uočavaju i zamenjuju dotrajali dijelovi štampača, čime se produžuje radni vijek printera. Isto tako, preventivnim servisima kontinuirano se održava visoka kvaliteta otiska i pravilno funkcioniranje printera.

  Provodi se kompletno čišćenje štampača u koje spada:

  – odstranjivanje svih nečistoća koje se pojave u printeru
  – čišćenje vitalnih dijelova i sklopova
  – čišćenje senzora
  – podešavanje “step” hoda kao i ostalih radnih parametara
  – održavanje gumenih i zupčastih prijenosnih mehanizama teflonskog i silikonskog valjka
  – zamjena kontrolera
  – zamjena glava štampača

  Servis laserskih pisača

  Vrlo je važno da su klimatski uvjeti stabilni u prostorijama u kojima se nalaze laserski pisači, jer taj parametar izravno utječe na rad istog. Tu treba posebno naglasiti izbjegavanje naglih temperaturnih promjena.
  Sustav servisiranja i održavanja laserskih pisača ovisi od želje korisnika koliko pouzdan uređaj želi imati.
  Po pitanju održavanja laserskih pisača u praksi se iskristaliziralo par profila korisnika:

  Redovito održavanje

  Ovaj oblik servisiranja pisača je najbolji i odlika je korisnika koji na dnevnoj razini ovise od velike količine tiskanog materijala. Najbolji primjeri su: državne ustanove, velika Pravne osobe koje se bave proizvodnjom i trgovinom, banke
  Takve institucije si ne mogu dozvoliti zastoj u radu koji bi im prouzročio kvar na pisaču. Zato se ovakve pravne osobe uvijek odlučuju na redovito održavanje štampača.

  Povremeno održavanje

  Za ovu opciju se odlučuju uglavnom pravne osobe i fizičke osobe koje žele da im pisači dugo i kvalitetno rade. Povremeno (bar jednom godišnje) čišćenje je “lijek” koji čini da vaš printer radi lijepo, dugo i kvalitetno.

  Servisiranje po potrebi

  Za ovu opciju se odlučuju uglavnom korisnici koji imaju manji opseg ispisa. U ovu skupinu spadaju uglavnom oni kojih ima najviše kod nas i koji razmišljaju po sistemu: Neka mi printer traje što je duže moguće bez ikakvog dodatnog održavanja”. Vjerovali ili ne, kod nekih modela pisača i ovaj slogan ima smisla.

  Servisiranje pri ozbiljnijim kvarovima

  U ovu skupinu korisnika spadaju oni koji čekaju ozbiljniji kvar jer ne žele ili jednostavno ne razmišljaju o servisu pisača Uglavnom žele da se uređaj popravi u kratkom roku bez obzira na cijenu usluge jer nisu skloni promjenama.

  Servis matričnih / igličnih printera

  Matrične/iglične printere otpisuju kao “proizvod prošlog stoljeća” već desetak godina, ali situacija u praksi je drugačija i oni još uvek imaju svoju primjenu.
  Knjigovođe, mjenjačnice, kladionice, agencije za registraciju vozila, špedicije i još mnogi drugi vrlo aktivno upotrebljavaju matrične printere. Novi uređaji ovog tipa i dan danas koštaju kao bolji laserski printer.

  Suština servisa i održavanja ovih uređaja je redovno čišćenje i onda se njihov vijek produljuje maksimalno! Podmazivanje je glavni problem matričnih pisača, zbog količine otpada od papira i prašine koju sakupljaju (jer su zbog načina ispisa su uglavnom otvoreni).

  Velike greške korisnika u radu su:
  Podmazivanje sa neadekvatnim sredstvima, koja dovode do velikih kvarova.
  Čekanje da dođe do velikog kvara zbog prljavština i nečistoća.

  Odgovara li ova usluga vašim potrebama?

  Ispunite obrazac u nastavku kako bi dobili brzi odgovor.

   Odaberite uslugu:


   (Pravila privatnosti)