Pošaljite upit
Brzi kontakt

info@servisiraj.hr

Nazovite nas

+385 91 5700 874

Ispunite obrazac u nastavku kako bi dobili brzi odgovor.

  Odaberite uslugu:


  (Pravila privatnosti)

  Servis uništavača

  SERVISIRAJ d.o.o. je ovlašteni servisni partner zauništavače papira.

  Ukoliko imate problema sa svojim uništavačem papira, slobodno nas kontaktirajte i pomoći ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

  Nekoliko uputa za korištenje uništavača papira:

  1) Moram li uljiti svoj uništavač papira?

  Svi uništavači papira trebaju ulje kako bi funkcionirali ispravno i kako bi održavati maksimalni kapacitet. Papirna prašina vrlo često ostaje unutar sklopa za rezanje. Nakon nekog vremena, taj talog papirne prašine može postati čvrst kao cement. Ulje služi kako bi ublažio tu papirnu prašinu, koja omogućuje lakše kretanje rezne glave. Pravilno kretanje rezne glave će izgurnuti prašinu iz uništavača. Što će bolji rez uništavač raditi, to će više ulja trebati.

  2) Kako uljiti uništavače papira?

  shredder_oilPravilno održavanje uništavača je preporučeno od strane svih proizvođača uništavača u jamstvenoj izjavi. Najvažnija stvar koju trebate učiniti je držati svoj stroj podmazan.

  Učestalost uljenja uništavača određena je u uputama ovisno o tipu uništavača kojeg imate. Križni rezači trebaju se uljiti češće nego ravni rezači (rezanci). Uništavači papira koji se koriste učestalo, trebaju se i više podmazivati. Uništavači pod velikim opterećenjem korištenja trebaju se uljiti svakih pola sata od stalne uporabe, dok u normalnoj upotrebi će zahtijevati ulje svakih nekoliko dana. Većina proizvođača preporuča podmazivanje noževa svakih 30 minuta akumulacijskog usitnjavanja. Na nekim modelima uređaj će vas sam obavijestiti lampicom je to potrebno.

  SMJERNICE

  Ulje za podmazivanje koje biste trebali koristiti posebno je napravljeno otpadno ulje za vaš uništavač. To ulje je napravljeno za podmazivanje preciznih kaljenih sječnih cilindara i bilo koja druga maziva ili ulja će poništiti jamstvo proizvođača.

  Prvi način uljenja je sprejno ili špricanje maziva u otvor na noževe. Ulje je pakirano u bočici i na stisak se nanosi izravno na glavu rezanja. Pobrinite se da prvo isključite uređaj. Kada istisnete ulje, pričekajte cca 30 sekundi, a zatim uključite uređaj i pokrenite ga u obrnuti smjer (reverse) oko 10-15 sekundi kako bi se omogućio prijenos ulja na svim dijelovima glave za rezanje. Završni korak je umetanje nekoliko listova papira u normalno položaju kako bi se uklonio višak ulja.

  Drugi, a možda i najčešći način za uljenje prikazano je na slici iznad. Jednostavno prekrite s malom količinom ulja komad papira u cik-cak pokretima. Provjerite jeste li stavili ulje na cijelom listu. Uvucite papir u uređaj i pustite ga u rad u obrnutom načinu rada na nekoliko sekundi. To će osigurati da se ulje raspršili diljem noževa za rezanje.

  3) Imate li zaglavljenog papira?

  Većina zaglavljenog papira može se jednostavno izbaciti kontra okretanjem (reverse) noževa (promjena smjera).

  Ako vam je uništavač zaglavljen tako da više ne možete vratiti papir u kontra stranu, ne brinite jer postoji rješenje. Većina zaglavljenog papira nastaje zbog nepravilnog korištenja ili umetanjem više papira za uništavanje od dozvoljenog. Pravilno održavanje može spriječili zaglavljivanje.

  Za sve vrste uništavača možete koristiti istu tehniku:
  Natopite zaglavljeni papir s uljem za uništavače i pustite da odstoji 15 do 20 minuta. Nakon što je u potpunosti zasićen uljem pokušajte ponovno pokrenuti papir u oba pravca, prema naprijed i natrag. Za većinu problema, ova tehnika će očistiti sve zaglave. Međutim, ako uništavač i dalje ne želi izbaciti zaglavljeni papir, kontaktirajte nas za više informacija.

  Odgovara li ova usluga vašim potrebama?

  Ispunite obrazac u nastavku kako bi dobili brzi odgovor.

   Odaberite uslugu:


   (Pravila privatnosti)